Türkiye'nin En Zengin 3 Kişisi Ve Başarı Hikayesi

Türkiye'nin En Zengin 3 Kişisi Ve Başarı Hikayeleri 

1) Murat Ülker ( 6.3 Milyar $ )



Murat Ülker 21 Mart 1959 tarihinde İstanbul şehrinde doğmuştur. Babası Sabri Ülker, Annesi ise Güzide Ülker'dir. İstanbul Erkek Lisesi'nde okumuş ve Boğaziçi Üniversitesi'nden lisans derecesi ile mevzun olmuştur. Şu anda bir iş adamı olarak Yıldız Holding yönetim kurulu başkanı olan Murat Ülker'in şu anda sahip olduğu Net Değer 6.3 Milyar dolar oluyor. 


2) Semahat Koç Arsel ( 2.6 Milyar $ )


Semahat Koç Arsel 1928 tarihinde Ankara şehrinde doğmuştur. Babası Vehbi Koç, Annesi ise Sadberk Koç'tur. Amerikan kız kolejinden mezun olmuştur. 1964 ve 1972 yılları arasında Koç holding yönetim kurulu üyesi olarak ve ayrıca Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu üyesi olarak çalışmıştır ve su anda sahip olduğu Net Değer ise 2.6 Milyar dolar oluyor. 


3) Hüsnü Özyeğin ( 2.2 Milyar $ )


Hüsnü Özyeğin 1944 yılında İzmir şehrinde doğmuştur. Babası Murat Özyeğin, Annesi ise Ayşecan Özyeğin Oktay'dır. Oregon State University'de inşaat bölümünü okudu ve Harvard Üniversitesi'nde finans konuları ile daha ilgili olduğunu fark edip  Master yaptı. 32 yaşında iken yani yıl 1977'de Pamukbank genel müdürü olan Hüsnü Özyeğin 1977-1984 yılları arasında Pamukbank'ta ve daha sonra 1984-1987 yılları arasında da Yapı ve Kredi Bankası'nda genel müdürlük yapmıştır. Son olarak 1987 yılında Yapı ve Kredi Bankası'ndan ayrılarak kendi Bankası olan Finansbank'ı kurdu. Şu anda ise Fiba Holding kurulu başkanı olan Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Net Değer 2.2 Milyar dolar oluyor.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski