En Başarılı Genç Girişimci

Nevzat Aydın

Yemeksepeti kurucusu (2001)

Nevzat Aydın 2001 yılında biri IT kısmını, diğeri müşteri ilişkilerini götürecek iki arkadaşıyla 80 bin dolar sermayeyle Yemeksepeti.com’u kurdu. Site 2001’in Ocak ayında online oldu. 80 bin dolar sermayeyle kurulan Yemeksepeti.com’un 2009’da ulaştığı işlem hacmi 71 milyon dolar. 13 ilde faaliyet gösteriyor. 4 bin farklı restoranla çalışıyor, günde 20 bin kişiden sipariş alıyor.

Nevzat Aydın

Nevzat Aydın, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Nevzat Aydın, 21 yaşında hayata geçirdiği ilk girişimcilik projesinde, arkadaşlarıyla birlikte, 700 kişilik bir kafileyi en sevdiği grup olan U2’nun Yunanistan’ın Selanik şehrindeki konserine götürdü. Öğrencilik yıllarında kimi kurumsal şirketlerde stajyerlik yaptı. Bu tecrübe sonunda, kariyerine kurumsal hayatta devam etmek istemediğine karar verdi.

 Yemek siparişi modelleri özellikle ilgisini çekti ve Türk tüketicisine özel bir model geliştirerek, bu alanda bir girişim başlatma kararı aldı. MBA’ini bitirmesine 6 ay kala okulu yarıda bırakarak, Yemeksepeti’ni hayata geçirmek için İstanbul’a döndü.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski